Η ιστορία του Westeros ξεκινά από την λεγόμενη Dawn Age, χρονική περίοδο απροσδιόριστης διάρκειας που σημαδεύτηκε από την εμφάνιση των Παιδιών του Δάσους (Children of the Forest), μίας μικρόσωμης φυλής πλασμάτων που μονοπώλησαν το έδαφος του Westeros μαζί με τους γίγαντες και μία φυλή για την οποία δεν έχουμε πληροφορίες διότι μόνο αόριστες φήμες μιλούν για την ύπαρξη της. Τα Παιδιά του Δάσους λάτρευαν τους Θεούς του Δάσους και κυριαρχούσαν στο Westeros μέχρι την εμφάνιση των Πρώτων Ανθρώπων πριν από 12.000 χρόνια περίπου.

Οι Πρώτοι Ανθρωποι εισέβαλλαν στο Westeros από την ανατολική ήπειρο, χρησιμοποιώντας την εδαφική λωρίδα που ένωνε τις δύο ηπείρους στην περιοχή του Dorne. Οι Ανθρωποι κουβάλησαν μαζί τους μπρούντζινα εργαλεία, τα πρώτα άλογα και τους δικούς τους θεούς, πολεμώντας τα Παιδιά του Δάσους για αιώνες και καίγοντας τα δάση με σκοπό να αναπτύξουν τους καταυλισμούς και τα χωριά τους. Πρίν από περίπου 10.000 χρόνια οι αντιμαχόμενες φυλές αποφάσισαν να συνάψουν ειρήνη και να διαμοιράσουν την ήπειρο μεταξύ τους, ορίζοντας απαράβατα σύνορα μεταξύ των ζωνών διαβίωσης τους. Η συμφωνία των δύο φυλών σηματοδότησε την λήξη της Dawn Age και εγκαινίασε την Εποχή των Ηρώων στην οποία οι Ανθρωποι δημιούργησαν τα Επτά Βασίλεια.

Οκτώ χιλιετίες πριν τα γεγονότα που περιγράφονται στο Game of Thrones, το Westeros πνίγηκε στο αίμα κατά την διάρκεια της Μεγάλης Νύχτας όταν ο Χειμώνας κυρίευσε τον κόσμο και μια μυστηριώδης φυλή μοχθηρών, απόκοσμων πλασμάτων σκόρπισε στο διάβα της το θάνατο και την καταστροφή, πριν η Night's Watch (Νυχτερινή Φρουρά) καταφέρει να τους απωθήσει. Δύο χιλιετίες αργότερα, η Εποχή των Ηρώων έληξε, όταν οι Andals εισέβαλλαν στο Westeros και αιματοκύλησαν ανθρώπους και Παιδιά του Δάσους. Μόνο ο Οίκος των Stark κατάφερε να αναχαιτίσει την εισβολή στον βορρά.

Αρκετούς αιώνες αργότερα, ο λαός των Roynar κατέφυγε στο Westeros στην προσπάθεια του να γλιτώσει την καταπίεση των ηγεμόνων της Valyria, που είχαν υπό την κυριαρχία τους το μεγαλύτερο τμήμα του τότε γνωστού κόσμου. Οι κάτοικοι της Valyria ήταν πανίσχυροι μάγοι και είχαν στην υπηρεσία τους δράκους, τους οποίους χρησιμοποιούσαν στους κατακτητικούς τους πολέμους.

Τέσσερις αιώνες πριν τα γεγονότα του “A Game of Thrones”, η αυτοκρατορία της Valyria καταστράφηκε μυστηριωδώς και ένας από τους άρχοντές της, ο Aegon Targaryen εγκαταστάθηκε στο βραχώδες νησί Dragonstone και στην συνέχεια κατέπλευσε στην ανατολική ακτή του Westeros με σκοπό να κατακτήσουν τα Επτά Βασίλεια. Με την βοήθεια των πανίσχυρων δράκων τους, οι Targaryen κατέκτησαν τα Εξι από τα Επτά Βασίλεια, συγκέντρωσαν τις σπασμένες λεπίδες των αντιπάλων τους και σφυρηλάτησαν τον Σιδερένιο Θρόνο, σύμβολο της δυναστείας των Targaryen μέχρι την εποχή του πρίγκιπα Raegar τον οποίο συνέτριψε ο Robert Baratheon, λίγα χρόνια πριν τα γεγονότα που ξεκινούν το έπος του “A Song Of Ice and Fire”.

Απόβαση του Aegon ονομάζεται το γεγονός κατά το οποίο ο Aegon I πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του στην ενδοχώρα της Westeros με σκοπό να την κατακτήσει. Ήταν η αρχή του Πολέμου των Κατακτήσεων που ολοκληρώθηκε με την υποταγή των έξι από τα Επτά Βασίλεια.

Το γεγονός αυτό χρησιμοποιείται ως εποχή στο ιστορικό ημερολόγιο των Επτά Βασιλείων.

Η Μάχη της Αυγής είναι ο πρώτος πόλεμος ενάντια στους Others, στη διάρκεια της Μακριάς Νύχτας.

Στη διάρκεια αυτής της σκοτεινής εποχής, μια φυλή δαιμόνων που είναι γνωστοί με την ονομασία Others, εμφανίστηκε από τα βόρεια, κρατώντας λεπτά ξίφη και με την ικανότητα να ανασταίνουν τους νεκρούς για να πολεμήσουν τους ζωντανούς. Τα Παιδιά των Δασών και οι σύμμαχοί τους, οι Πρώτοι Άνθρωποι, πολέμησαν γενναία εναντίον τους αλλά αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν νότια μπροστά στην επέλασή τους. Οι Others περιορίστηκαν εντέλει όταν ανακαλύφθηκε ότι τα όπλα που ήταν κατασκευασμένα από dragonglass μπορούσαν να τους σκοτώσουν. Ένας μεγάλος ήρωας, που στην ανατολική παράδοση είναι γνωστός με το όνομα Azor Ahai, οδήγησε τον πόλεμο κατά των Others κρατώντας ένα φλεγόμενο ξίφος, το Lightbringer. Στο τέλος οι Others υποχώρησαν προς τις Χώρες του Αιώνιου Χειμώνα.

Ο Brandon Stark, γνωστός και ως Bran the Builder, ύψωσε ένα μεγάλο τείχος από πάγο, χαλίκι και μαγικές προστασίες, το οποίο εκτείνεται για εκατό χιλιόμετρα ανάμεσα στο Gorge και στη Shivering Sea, για να αποτρέψει την επιστροφή των Others. Ο Brandon Stark ανακηρύχθηκε ο πρώτος Βασιλιάς του Βορρά. Το φρούριο Winterfell (και κατά πάσα πιθανότητα το Storm's End στα νότια) χτίστηκε αυτήν την περίοδο, ενώ την ίδια εποχή ιδρύθηκε και η Night's Watch με σκοπό να φρουρεί το Τείχος. Μια μετέπειτα προφητεία αναφέρει ότι οι Others θα επιστρέψουν και ότι ο Azor Ahai θα ξαναγεννηθεί για να οδηγήσει τη μάχη εναντίον τους.

Η Ανυπακοή του Duskendale είναι ένα σημαντικό γεγονός στη διάρκεια της βασιλείας του Aerys II. Έγινε περίπου 270 χρόνια μετά την Απόβαση του Aegon και άρχισε όταν ο Άρχοντας του Duskendale αρνήθηκε να πληρώσει τους φόρους, απαιτώντας καινούριο καταστατικό χάρτη για την πόλη του και συγκεκριμένα δικαιώματα για τους πολίτες του, για να καταλήξει στην εξάλειψη μιας ολόκληρης οικογένειας ευγενών και σε μια έντονη ρήξη ανάμεσα στον Βασιλιά και στο Χέρι του Βασιλειά, τον Tywin Lannister.

Το επεισόδιο

Ο Άρχοντας Denys Darklyn από το Duskendale, ζήτησε από τον Βασιλιά Aerys II συγκεκριμένα δικαιώματα για τους πολίτες του και ένα νέο καταστατικό χάρτη για την πόλη του. Ο Aerys αρνήθηκε και αυτό οδήγησε σε μια σειρά από γεγονότα που κάποιοι αποδίδουν στην επιρροή της συζύγου του Άρχοντα Denys, τη Λαίδη Serala από το Myr. Η οικογένεια αρνήθηκε να πληρώσει άλλους φόρους στο στέμμα και από τη στιγμή που ο Aerys είχε αρχίσει ήδη να απομακρύνεται από το Χέρι του, τον Άρχοντα Tywin, αποφάσισε να ασχοληθεί ο ίδιος με το θέμα. Ο Aerys πήγε στο Duskendale μαζί με τη φρουρά του για να συλλάβει και να εκτελέσει τον Άρχοντα Denys, αλλά αντίθετα έγινε ο ίδιος όμηρος. Στη διάρκεια της κράτησής του, ο Ser Symon Hollard σκότωσε τον Ser Gwayne Gaunt της Βασιλικής Φρουράς.

Ο Άρχοντας Denys συνέχισε να μην υπακούει το στέμμα, ακόμα και την ώρα που μια μεγάλη στρατιωτική δύναμη εγκαταστάθηκε έξω από τις πύλες της πόλης, υπό τις διαταγές του Tywin Lannister. Όμως ο Tywin δεν μπόρεσε να ενεργήσει, καθώς ο Άρχοντας Denys του έστειλε μήνυμα λέγοντας πως με την πρώτη κίνηση του Tywin θα σκότωνε τον Βασιλιά.

Η Ανυπακοή τελείωσε όταν ο Ser Barristan Selmy μπήκε κρυφά στο Dun Fort, την έδρα του Οίκου Darklyn, και έσωσε τον Βασιλιά του. Ο Άρχοντας Denys, χωρίς να διαθέτει κάποιον όμηρο πλέον, άνοιξε αμέσως τις πύλες της πόλης και ικέτεψε έλεος. Αποκεφαλίστηκε, μαζί με την υπόλοιπη οικογένειά του. Ούτε ένας Darklyn δεν έμεινε ζωντανός. Το ίδιο έγινε και με τον Οίκο Hollard, που συμμάχησε με τον Οίκο Darklyn στη διάρκεια των επεισοδίων, με εξαίρεση τον Dontos Hollard σε παιδική ηλικία εκείνη την εποχή. Ο Ser Barristan ζήτησε να τον αφήσουν να ζήσει κι από τη στιγμή που είχε σώσει τον Βασιλιά Aerys, εκείνος δεν μπόρεσε να αρνηθεί.

Ο Aerys δεν ήταν ποτέ ο ίδιος από τότε. Μια έντονη ρήξη εμφανίστηκε ανάμεσα στον Aerys και στο Χέρι του, καθώς πίστευε ότι τον είχε αφήσει επίτηδες να σαπίζει στις φυλακές του Dun Fort. Ο Οίκος Darklyn εξαφανίστηκε και η γη, μαζί με όλες τις άλλες πηγές εσόδων του παραχωρήθηκαν στον Οίκο Rykker. Η γη του Οίκου Hollard ανήκε πλέον στο στέμμα, ενώ το κάστρο του κατεδαφίστηκε.

Η Καταδίκη της Valyria είναι το όνομα του κατακλυσμού απροσδιορίστου φύσης που κατέστρεψε την Valyria και προκάλεσε την κατάρρευση της αυτοκρατορίας τους. Η Καταδίκη κομμάτιασε τη γη που περιέβαλλε την ίδια την πόλη και τη μετέτρεψε σε μικρότερα νησιά, δημιουργώντας την Smoking Sea ανάμεσά τους. Αυτό έγινε περίπου εκατό χρόνια πριν την Κατάκτηση της Westeros από τους Targaryen. Η περιοχή θεωρείται "δαιμονισμένη" και οι περισσότεροι άνθρωποι αρνούνται να ταξιδέψουν εκεί, λέγοντας ότι η Καταδίκη εξουσιάζει ακόμα τη Valyria. Πολλά από τα μυστικά τα Valyria, όπως η μέθοδος κατασκευής του ατσαλιού, χάθηκαν μετά την Καταδίκη. Ένα μωσαϊκό από βιτρό αναπαριστά το γεγονός έξω από την κατοικία του Khal Drogo στην Pentos.

Το Μεγάλο Συμβούλιο συνεδρίασε για πρώτη φορά 233 χρόνια μετά την Απόβαση του Aegon, με σκοπό να ορίσει διάδοχο για τον Iron Throne.

Μετά τον θάνατο του Aerys I χωρίς ορισμό διαδόχου, ο νεότερος αδερφός του, ο Maekar, έγινε βασιλιάς. Ήταν το τέταρτος γιος του Daeron II και είχε και ο ίδιος τέσσερις γιους. Στη διάρκεια της βασιλείας του, ο μεγαλύτερος γιος του, ο Daeron, πέθανε από ένα αφροδίσιο νόσημα που κόλλησε από μία πόρνη. Είχε μόνο μία κόρη για να τον διαδεχθεί. Ο δεύτερος γιος του Maekar, ο Aerion, πέθανε 232 χρόνια μετά την Απόβαση του Aegon έχοντας πιεί μια κούπα wildfire, πιστεύοντας πως έτσι θα μεταμορφωνόταν σε δράκο. Είχε ένα γιο για να τον διαδεχθεί.

Κανείς δεν περίμενε από τον Aegon και τον Aemon να κληρονομήσουν τον θρόνο από τη στιγμή που υπήρχαν δύο ενήλικοι γιοι πριν από αυτούς. Άλλωστε, ο Aemon είχε γίνει maester και υπηρετούσε στο κάστρο του αδερφού του, του Daeron.

Παρ' όλα αυτά, 233 χρόνια μετά την Απόβαση του Aegon, ο Maekar πέθανε πολεμώντας έναν άρχοντα που είχε επαναστατήσει. Έτσι συνεδρίασε ένα συμβούλιο για να αποφασίσει ποιος θα τον διαδεχόταν στον Iron Throne, από τη στιγμή που οι δύο ενήλικοι γιοι του Maekar είχαν πεθάνει και οι διάδοχοί τους ήταν ακόμα παιδιά. Το συμβούλιο αποφάσισε να παρακάμψει την κόρη του Daeron και τον γιο του Aerion και να προτείνουν μυστικά στον Aemon να βασιλέψει, αλλά εκείνος αρνήθηκε. Τότε επέλεξαν τον Aegon, που πήρε τον τίτλο του Aegon V, τέταρτου γιου του τέταρτου γιου του Daeron II, μαζί με το προσωνύμιο Aegon the Unlikely. Ο Aemon κατατάχθηκε στη Night's Watch, για να μην μπορέσει κανείς να τον χρησιμοποιήσει εναντίον του αδερφού του.

Ο λόχος των δέκα χιλιάδων μισθοφόρων που ήταν γνωστός με το όνομα Golden Company αποβιβάστηκε στις Stormlands με σκοπό να τοποθετήσει τον Aegon Targaryen στον Iron Throne και να του δώσουν τον τίτλο του Aegon VI. Ο λόχος ήταν πολύ πειθαρχημένος και είχε καταλάβει ήδη τέσσερα κάστρα, ανάμεσα στα οποία το Griffin's Roost και το Greenstone.

Η χρονική στιγμή της εισβολής ήταν ιδανική, καθώς ο θρόνος είχε τεράστια χρέη από τα αλόγιστα λάθη του Robert (και τα οποία έγιναν ακόμα χειρότερα από την ανόητη άρνηση της Cercei Lannister να αποπληρώσει την Iron Bank της Braavos. Έτσι ο θρόνος δεν είχε τα χρήματα για να προσλάβει μισθοφόρους ή να προσπαθήσει να εξαγοράσει με περισσότερα χρήματα την Golden Company. Ο θρόνος ήταν παράλληλα απασχολημένος με τους Ironmen στα δυτικά, αλλά και με τον Stannis στα βόρεια. Ταυτόχρονα, σχεδόν όλοι οι μεγάλοι Οίκοι με εξαίρεση το Vale και το Done υπέφεραν από σημαντικές απώλειας μετά τον Πόλεμο των Πέντε Βασιλέων. Ο Jon Connington ελπίζει να πείσει τον Οίκο Dorne να συμμαχήσει μαζί του. Ο λόχος έχει στόχο να καταλάβει το Storm's End και να υψώσει το έμβλημα του Οίκου Targaryen στις επάλξεις του.

Ο κόκκινος κομήτης εμφανίστηκε πάνω από τον ουρανό της Westeros 298 χρόνια μετά την Απόβαση του Aegon I. Έχει μακριά ουρά που κάποιοι υπολογίζουν ότι καλύπτει τον μισό ουρανό. Είναι ορατός την ημέρα και ξεπερνά σε λαμπρότητα το φεγγάρι στη διάρκεια της νύχτας. Κάποιοι πιστεύουν ότι το χρώμα του κομήτη είναι κατακόκκινο. Τον παρατήρησαν για πρώτη φορά στη γέννηση των δράκων της Daenerys Targaryen.

Ο κομήτης αποκαλείται με διάφορα ονόματα στη Westeros. Στο King's Landing ονομάζεται Κομήτης του Βασιλιά Joffrey μέσα στην αυλή και Κόκκινο Αγγελιοφόρο στους δρόμους. Έτσι τον αποκαλούν και οι στρατιώτες των Riverlands. Οι πιστοί των παλιών θεών τον αποκαλούν "Ξίφος που δολοφονεί την εποχή". Η Night's Watch τον ονομάζει Δάδα του Mormont, ενώ οι Dothraki τον έχουν ονομάσει "αστέρι που αιμορραγεί." Ο Gendry τον αποκαλεί "Κόκκινο Ξίφος" εξαιτίας του σχήματός του.

Η σημασία του κομήτη είναι διαφορετική για κάθε λαό της Westeros και του εξωτερικού. Για κάποιους, σαν τη Melisandre και την Old Nan, συμβολίζει την εμφάνιση δράκων. Για άλλους σηματοδοτεί μελλοντικούς θριάμβους, για τον Joffrey και την Daenerys την άνοδό τους στον θρόνο. Για πολλούς άλλους, όπως τον Brynden Tully, τον Aeron Greyjoy και την Osha σηματοδοτεί την έναρξη ενός πολέμου και την αιματοχυσία που τον συνοδεύει. Ορισμένοι, σαν τον Greatjon Umber, θεωρούν τον κομήτη σύμβολο εκδίκησης.

Ο Κόκκινος Γάμος είναι μια σφαγή που διαδραματίστηκε στο Twins 299 χρόνια μετά την Απόβαση του Aegon I, στη διάρκεια του Πολέμου των Πέντε Βασιλέων, στην οποία ο "βασιλιάς του βορρά" Robb Stark, η μητέρα του Catelyn Stark και οι περισσότεροι από τους 3.500 υποστηρικτές τους, δολοφονήθηκαν. Τη σφαγή οργάνωσε ο Άρχοντας Walder Frey για να εκδικηθεί τη ματαίωση του γάμου του Robb Stark με μια γυναίκα του Οίκου Frey. Βέβαια, ο Walder Frey δεν θα είχε προβεί σε μια τέτοια ενέργεια ποτέ χωρίς την υπόσχεση για προστασία από τον Tywin Lannister.

Ιστορικό υπόβαθρο

Στη διάρκεια του Πολέμου των Πέντε Βασιλέων, η οικογένεια Frey επαναστάτησε αρχικά κατά του Iron Throne για χάρη του Βασιλιά του Βορρά, εξασφαλίζοντας μια πολύτιμη στρατηγική θέση για τους βόρειους. Η επανάσταση ανταμείφθηκε με τον αρραβώνα του Robb Stark με μία από τις κόρες του Άρχοντα Frey. Παρ' όλα αυτά, ο Robb Stark αθέτησε την υπόσχεσή του και παντρεύτηκε τη Jeyne Westerling, και πρόσβαλε τον Άρχοντα Walder Frey. Μόλις έμαθε την απόφαση του Stark, ο Walder Frey άρχισε τις συνομιλίες με τον Tywin Lannister με σκοπό την προσάρτηση του Οίκου Frey στους υποστηρικτές του στέμματος. Ο Tywin συνέλαβε ένα δαιμόνιο σχέδιο, κατά το οποίο ο Άρχοντας Frey παρέσυρε τον Robb στο Twins, με τη δικαιολογία της πρόσκλησης για ένα δεύτερο γάμο που υποτίθεται πως θα συγχωρούσε την αθέτηση της υπόσχεσης του Robb. Ο γάμος, ανάμεσα στον Edmure Tully και στην κόρη του, Roslin Frey, ήταν κάτι που ο Robb δεν μπορούσε να αρνηθεί, αφού είχε πικράνει ήδη μία φορά τους συμμάχους του. Μόλις φτάνει εκεί, ο Robb απολογείται για την αθέτηση της συμφωνίας και η Catelyn ζητά ψωμί και αλάτι για να εξασφαλίσει τα δικαιώματα των καλεσμένων.

Η νύχτα του γάμου

Ο Άρχοντας Frey χρησιμοποίησε μισθοφόρους και ιππότες μεταμφιεσμένους σε μουσικούς, και παράλληλα μέθυσε τόσο πολύ τους άντρες ώστε να μην μπορούν να πολεμήσουν. Έτσι κατάφερε να οργανώσει μια σφαγή με ελάχιστες απώλειες για τους δικούς του ανθρώπους. Τα δίδυμα κάστρα έλαβαν το κατάλληλο σήμα όταν η ορχήστρα άρχισε να παίζει το τραγούδι "The Rains of Castamere." Ελάχιστοι βόρειοι είχαν την ευκαιρία να αντιδράσουν και οι περισσότεροι πέθαναν επιτόπου.

Αν και δεν υπάρχει σαφής απολογισμός για τα θύματα, οι περισσότεροι βόρειοι πέθαναν ενώ από τον Οίκο Frey χάθηκαν περίπου πενήντα άντρες, μαζί με τον Ser Garse Goodbrook και τον Ser Tytos Frey. Μετά τη μάχη, οι Frey έκοψαν το κεφάλι του Robb και το κεφάλι του direwolf του, του Grey Wind. Θέλοντας να χλευάσουν τη σχέση του Robb με τον direwolf του, οι Frey έραψαν το κεφάλι του Grey Wind στο αποκεφαλισμένο σώμα του Robb. Έκοψαν επίσης τον λαιμό της Catelyn Stark και στη συνέχεια έριξαν το γυμνό της σώμα στο ποτάμι για να χλευάσουν τα νεκρικά έθιμα του Οίκου Tully.

Τα αποτελέσματα

Ο Κόκκινος Γάμος σηματοδότησε το τέλος της Βόρειας επανάστασης, ο Roose Bolton έγινε Προστάτης του Βορρά και ο Οίκος Frey κέρδισε πολλά, ανάμεσα στα οποία και τη διαφέντευση της Riverrun. Παρ' όλα αυτά, διέγραψε επίσης όποια εντιμότητα είχε απομείνει σε αυτόν τον Οίκο επειδή παραβίασε μία από τις πιο αρχαίες και ιερές παραδόσεις, το δικαίωμα του Καλεσμένου. Έτσι, οι περισσότεροι κάτοικοι του Westeros απεχθάνονταν και αηδίαζαν με αυτόν τον Οίκο, ακόμα και οι ίδιοι του οι σύμμαχοι. Επιπλέον, παρά το ότι κανένας άλλος Οίκος δεν τόλμησε ποτέ να παραβεί το δικαίωμα του Καλεσμένου, η πράξη αυτή άφησε ανεξίτηλο σημάδι στην παράδοση κι έτσι κανείς δεν ξανάνιωσε ποτέ ασφάλεια σε ξένο κάστρο.

Το στέμμα κέρδισε επίσης ορισμένους πολύτιμους ομήρους που βοήθησαν στην επίλυση των εχθροπραξιών γύρω από την Westeros. Με τον Edmure Tully, ο Jaime Lannister μπόρεσε να διαπραγματευτεί μια ειρηνική λύση στην Πολιορκία της Riverrun και με τον Patrek Mallister, που απείλησε ότι θα τον κρεμάσει έξω από το κάστρο του πατέρα του, κατάφερε την παράδοση της Seagard. Ο Greatjon και ο Marq Piper παρέμειναν όμηροι για να εξασφαλιστεί η συμμαχία με τους Οίκους τους.

Η Εξέγερση στο King’s Landing διαδραματίστηκε στη διάρκεια του Πολέμου των Πέντε Βασιλέων. Πολλά σημεία της πόλης κάηκαν και αρκετοί αξιοσημείωτοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Πρελούδιο

Η αιτία της εξέγερσης ήταν η έλλειψη φαγητού και η αίσθηση εγκατάλειψης που ένοιωσε ο πληθυσμός στη διάρκεια των προετοιμασιών του Tyrion Lannister για την επερχόμενη επίθεση του Stannis Baratheon στο King’s Landing, με σκοπό τη διεκδίκηση του θρόνου. Με το Reach αποκομμένο εξαιτίας του πολέμου και τις Riverlands πνιγμένες στο αίμα, το King’s Landing εφοδιαζόταν κυρίως από τον Οίκο Rosby και τον Οίκο Stokeworth, η περιουσία των οποίων είχε μείνει ανέγγιχτη από τον πόλεμο. Αυτό είχε αποτέλεσμα να υπάρχουν ελλείψεις στα πιο βασικά αγαθά. Ο λαός ήταν ήδη απογοητευμένος από την αμείλικτη δικαιοσύνη του Βασιλιά Joffrey και η πόλη βρισκόταν σε κακή κατάσταση όταν οι άρχοντες και οι αρχόντισσές της πήγαν μαζεμένα στο λιμάνι για να αποχαιρετήσουν την Πριγκίπισσα Myrcella Baratheon.

Η εξέγερση

Καθώς επέστρεφε στο κάστρο, η συνοδεία του Βασιλιά ανέβηκε το Hook στους πρόποδες του Aegon’s High Hill, όταν μία γυναίκα βγήκε στη μέση του δρόμου με ένα νεκρό μωρό στην αγκαλιά της και σταμάτησε την πομπή. Η Sansa Stark παρακίνησε τον Βασιλιά να κερδίσει τον κόσμο ρίχνοντας μερικά νομίσματα στη γυναίκα, αλλά εκείνη αγνόησε τα νομίσματα και συνέχισε να κρατά το μωρό μπροστά της. Την ώρα εκείνη, κάποιος πέταξε σκουπίδια στον Βασιλιά, πετυχαίνοντάς τον απευθείας στο πρόσωπο. Εκνευρισμένος, ο Joffrey απαίτησε να μάθει την ταυτότητα του ενόχου και έστειλε τον Sandor Clegane στο μέρος όπου πίστευε ότι βρισκόταν αυτός. Αυτό εκνεύρισε περισσότερο τον κόσμο, που άρχισε να βρίζει ασταμάτητα τα μέλη της πομπής, βάζοντας φωτιά στο επεισόδιο. Ο κόσμος άρχισε να πλησιάζει και σύντομα η πομπή είχε περικυκλωθεί κι έπρεπε να πολεμήσει για να διαφύγει.

Δεν κατάφεραν να ξεφύγουν όλα τα μέλη της πομπής. Ανάμεσα σε αυτούς που πέθαναν ήταν ο Ser Aron Santager, ο Ser Preston Greenfield και ο High Septon. Η Lollys Stokeworth έπεσε θύμα βιασμού και ο Tyrek Lannister δεν βρέθηκε ποτέ. Δεκάδες πολίτες σκοτώθηκαν από τους Gold Cloaks και τα μέλη της βασιλικής φρουράς που προάσπισαν τον Βασιλιά.

Ακόμα και μετά την ασφαλή επιστροφή του Βασιλιά πίσω από τα τείχη του Red Keep, η εξέγερση συνεχίστηκε. Η συνοικία Flea Bottom κάηκε ολόκληρη. Ένας χρυσοχόος δολοφονήθηκε επειδή είχε γεμάτη αποθήκη την ώρα που ολόκληρη η πόλη λιμοκτονούσε. Η έπαυλή του κάηκε ολοσχερώς.

Τα αποτελέσματα

Εννιά Gold Cloaks σκοτώθηκαν και πάνω από σαράντα τραυματίστηκαν. Ο Tyrek Lannister παραμένει άφαντος. Η Lollys απέκτησε ένα γιο, ο οποίο ονομάστηκε Tyrion Tanner. Διορίστηκε νέος High Septon. Παρ’ όλα αυτά ο λαός πλήρωσε για την επίθεσή του. Τη νύχτα, οι φωτιές έσβησαν και το πλήθος διαλύθηκε. Στη συνέχεια δεν υπήρξε καμία βελτίωση στις συνθήκες διαβίωσης του πλήθους και επιπλέον επιβλήθηκε απαγόρευση της κυκλοφορίας στους δρόμους μετά τη δύση του ήλιου.

Η Κατάληψη του Torrhen’s Square διαδραματίστηκε όταν ο Dagmar Cleftjaw επέστρεψε στο φρούριο, μετά την αναχώρηση του Rodrik και του Leobald από το Winterfell. Το φρούριο, που διέθετε ελάχιστους άντρες για την προάσπισή του, καταλήφθηκε εύκολα από τους άντρες του Cleftjaw. Οι άντρες του σκότωσαν τον επικεφαλή αξιωματικό του κάστρου και πήραν όμηρους τη Berena Tallhart, τα παιδιά της Brandon και Beren, και τη διάδοχο Eddara Tallhart.

Η Μεγάλη Ανοιξιάτικη Αρρώστια ήταν μια επιδημία που ακολούθησε τη Μεγάλη Άνοιξη 209 χρόνια μετά την Απόβαση του Aegon I, η οποία σκότωσε χιλιάδες ανθρώπους στα Επτά Βασίλεια.

Οι κεντρικές πόλεις είχαν τις περισσότερες απώλειες και ιδιαίτερα στη Lannisport, στην Old Town και στην King’s Landing, όπου οι τέσσερις στους δέκα ανθρώπους έπεσαν θύματα της επιδημίας. Ένας γερός άντρας μπορεί να ήταν υγιής το πρωί και να έχει πεθάνει το βράδυ – τόσο γρήγορη ήταν αυτή η επιδημία, ενώ το Dorne μαζί με το Vale of Arryn δεν υπέφεραν από τη Μεγάλη Ανοιξιάτικη Αρρώστια καθώς έκλεισαν την πρόσβαση των δρόμων και των λιμανιών τους στους ταξιδιώτες.

Η επιδημία δεν νοιαζόταν για την κοινωνική θέση των θυμάτων της και σκότωνε αδιακρίτως τους πάντες, όπως τον Βασιλιά Daeron the Good και τους δύο άμεσους διαδόχους του, τους Πρίγκιπες Valarr και Matarys, τον High Septon, το ένα τρίτο των Most Devout, και σχεδόν όλες οι σιωπηλές αδελφές στο King’s Landing. Ο Άρχοντας Brynden Rivers, το Χέρι του Βασιλιά Aerys I Targaryen, ξεφορτωνόταν τους νεκρούς στο Dragonpit, όπου τους έκαιγε.

Άλλοι σημαντικοί άνθρωποι που πέθαναν από την Αρρώστια ήταν ο τελευταίος σύζυγος της Λαίδης Rohanne Webber, ο Άρχοντας Damon Lannister και ο διάδοχος του Άρχοντα Bracken.

Έτσι ονομάζεται η ιστορική περίοδος κατά την οποία ένα τρομερό σκοτάδι εγκαταστάθηκε πάνω στη Westeros και στα ανατολικά. Έγινε περίπου οκτώ χιλιάδες χρόνια πριν την Απόβαση του Aegon, στη διάρκεια ενός μεγάλου χειμώνα που κράτησε για πολλά χρόνια. Η Μακριά Νύχτα κράτησε για μία ολόκληρη γενιά και κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου με τον λιμό και τον τρόμο.

Στη διάρκεια της σκοτεινής νύχτας, εμφανίστηκε μια φυλή δαιμόνων που αποκαλούνται Others στην πιο βόρεια περιοχή της Westeros, κρατώντας ξίφη από λεπτό πάγο και με την ικανότητα να ανασταίνουν τους νεκρούς για να πολεμούν τους ζωντανούς. Τα Παιδιά του Δάσους και οι σύμμαχοί τους, οι Πρώτοι Άνθρωποι, πολέμησαν γενναία εναντίον τους, αλλά αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν προς τα νότια. Οι Others αντιμετωπίστηκαν τελικά όταν ανακαλύφθηκε ότι τα όπλα που κατασκευάστηκαν από δρακίσιο γυαλί μπορούσαν να τους σκοτώσουν. Ένας σπουδαίος ήρωας, που στην ανατολική ήπειρο είναι γνωστός με το όνομα Azor Ahai, ηγήθηκε του πολέμου ενάντια στους Others κρατώντας ένα πύρινο ξίφος, το Lightbringer. Εντέλει οι Others υποχώρησαν στις Χώρες του Αιώνιου Χειμώνα. Ο Brandon Stark, γνωστός και ως Bran the Builder, έχτισε ένα τεράστιο Τοίχος από πάγο, χαλίκι και μαγικά ξόρκια, που εκτείνεται για εκατό λεύγες ξεκινώντας από το Gorge και φτάνοντας μέχρι τη Shivering Sea, για να αποτρέψει την επιστροφή των Others. Ως αποτέλεσμα, ο Brandon Stark ανακηρύχτηκε πρώτος Βασιλιάς του Βορρά. Το φρούριο στο Winterfell (και κατά πάσα πιθανότητα το Storm’s End) χτίστηκαν αυτή την περίοδο, ενώ τότε ιδρύθηκε και η Night’s Watch για να προστατεύει το Τοίχος. Μια μετέπειτα προφητεία ισχυρίστηκε ότι οι Others θα επιστρέψουν και ότι ο Azor Ahai, θα αναγεννηθεί για να ηγηθεί στη μάχη.

Οι Τρεις Χιλιάδες της Qohor ήταν μια δύναμη των Unsullied που άντεξαν την επίθεση μιας ισχυρότερης δύναμης των Dothraki πέρα από κάθε ελπίδα και σταμάτησαν τους Dothraki από την κατάληψη της πόλης Qohor.

Τετρακόσια και πλέον χρόνια πριν τον Πόλεμο του Σφετεριστή, μια φυλή υπό τις διαταγές του Khal Temmo εμφανίστηκε από την Dothraki Sea για να επιτεθεί στην Qohor. Η Qohor προσέλαβε τους μισθοφορικούς λόχους Bright Banners και Second Sons, μαζί με τρεις χιλιάδες Unsullied. Όταν έφτασαν οι Unsullied, οι δυνάμεις της Qohor είχαν ήδη διασπαστεί. Οι Dothraki επέστρεψαν στο στρατόπεδό τους για να περιμένουν την επόμενη μέρα για να αποτελειώσουν την πόλη. Το επόμενο πρωί βρήκαν τους Unsullied να στέκονται απέναντί τους. Εφόρμησαν δεκαοχτώ φορές, αλλά δεν μπόρεσαν να διασπάσουν τις γραμμές τους. Στο τέλος της μάχης, πέθαναν δώδεκα χιλιάδες Dothraki, ανάμεσα στους οποίους και ο Khal Temmo. Οι τετρακόσιοι Unsullied που επιβίωσαν είδαν τους Dothraki που απέμεναν να κόβουν τις κοτσίδες τους και να τις ρίχνουν στα πόδια τους.

Η Δοκιμασία των Επτά είναι μία μορφή δοκιμασίας με μάχη, την οποία μπορεί να ζητήσει ένας άνθρωπος στη διάρκεια μιας δίκης. Έχει τις ρίζες της στην Θρησκεία των Επτά και στις παραδόσεις των Andal.

Οι Andal πίστευαν πως αν επτά πρόμαχοι πολεμούσαν για κάθε πλευρά, οι θεοί θα αντιλαμβάνονταν την τιμή που τους γινόταν και θα φρόντιζαν ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Αν κάποιος άντρας δεν μπορούσε να βρει άλλους έξι για να πολεμήσει στο πλευρό τους, τότε προφανώς ήταν ένοχος. Για πάνω από εκατό χρόνια δεν υπήρξε ούτε μία Δοκιμασία των Επτά. Η τελευταία φορά που χρησιμοποιήθηκε αυτή η διαδικασία ήταν στη διάρκεια των Αγώνων στο Ashford, 209 χρόνια μετά την Απόβαση του Aegon I. Ενεργοποιήθηκε μετά από μια διαμάχη ανάμεσα στον Πρίγκιπα Aerion Targaryen και στον Ser Duncan the Tall.